ArtCoaching – Művészetterápia

Külföldön ArtCoaching néven vált ismertté ez a fajta fejlesztő és kifejező módszer. Rengeteg mindent magába foglal, amit a “művészet” kategóriájába tudunk sorolni.

A MŰVÉSZETTERÁPIA által mélyebb kapcsolatba kerülhetünk önmagunkkal, és megélhetjük a világgal való egységünket. Felszabadíthatjuk a szunnyadó energiáinkat, kitágíthatjuk a látóteret, és új, ismeretlen aspektusaiból nézhetünk rá az életünkre. A művészetben ott van a katarzis, a felemelkedés, önmagunk meghaladásának lehetősége. A művészettel kísért fejlődés folyamata igazi élmény. A kreatív eszközöket az önismeret, a fejlődés szolgálatába állítjuk, segítségével megjelenítjük a lélekben zajló folyamatokat. Teret nyitunk a megkönnyebbülésnek, a beszélgetésnek, a kapcsolódásnak.

A művészet vigasztaló, támogató, transzformáló ereje évezredek óta ismert. A művészet által mélyebb kapcsolatba kerülhetünk önmagunkkal, és megélhetjük a világgal való egységünket, ez tulajdonképpen művészetbe csomagolt önismereti fejlődés és tanulás. Felszabadíthatjuk a szunnyadó energiáinkat és igazi metamorfózison mehetünk keresztül. A művészet nyelvén elmondható, amire nincsenek szavak, kifejezhetőek olyan érzések és élmények, melyek a hétköznapokban nem tudnak teret kapni. A művészet segít választ adni az élet nagy kérdéseire. Ez a módszer a művészet erejét használva segít fejlődni, elmélyülni, válaszokat találni. A
művészeti eszközöket a csoportmunka során az önismeret, a fejlődés, az útkeresés szolgálatába állítjuk. A művészeti eszközök használata semmilyen különleges képességet, kiemelkedő kreativitást vagy művészeti előképzettséget nem igényelnek!

A hangsúly nem a végeredményen vagy az esztétikumon, hanem a folyamaton van!

 • kézműves technikák (festés, rajzolás, gyurma, textil, hímzés, gyöngyfűzés, decoupage, nemez, filc, origami, barkácsolás, modellezés, stb…)
 • zene
 • mese
 • játék ( speciális társasjátékok, kártyák, stb…)
 • történet (koanok, versek, filmek, regények, fotók )

A Művészeti módszer azért hatékony, mert rendkívül sokoldalú. Szinte csak a képzeletünk szab határt neki. Éppen ezért minden ember megtalálhatja a számára legközelebb állót technikát. A folyamat alatt nem a tudatos gondolkodásunkat, hanem a belső szabad gondolkodásmódunkat használjuk, ezáltal sokkal könnyebben megélhetőek a belső problémák, blokkok, vágyak, félelmek, stb.

Fejleszti

 • önismeretet
 • kreativitást
 • gondolkodást
 • képzelőerőt
 • motivációt
 • problémamegoldó képességet
 • csökkenti a stresszt
 • a szabad gondolkodást
 • az alkotás élményét
 • segít a jelenbe lenni

 

ÖNISMERETI FEJLESZTŐ PROGRAM MŰVÉSZETI ESZKÖZÖKKEL CSOPORTBAN 

(1 alkalmas és 8 alkalmas változatban)

A #WORKSHOP egy tematikus, kis csoportos foglakozás, ahol egy klassz közösségben fejlődhetsz, tanulhatsz, és hozhatod ki magadból a legjobbat. A professzionális kérdések, a kreatív eszközök, a speciális struktúra segítenek elmélyülni egy-egy témában. A workshopok során általában közösen alkotunk, létrehozunk valamit, így az együttlét igazi élménnyé válik. Speciális workshopjaimon foglalkozunk többek között párkapcsolattal, párkereséssel, önismerettel, konfliktuskezeléssel, élet-és karriertervezéssel, és jól-léttel, boldogsággal is. Figyeld a speciális programokat és időpontokat a web- és facebook oldalon!

Tölts velem egy izgalmas, játékos és kreatív napot. Az önismeret életünk elengedhetetlen része és fontos alapja egy jó párkapcsolatnak és a párkeresésnek is. Sokan félnek elindulni ezen az úton.
Ha velem tartasz, akkor garantálom, hogy a szórakozás mellett felismerésekkel, új gondolatokkal is gazdagabb leszel. Nem kell semmilyen művészeti tudás hozzá és kézügyesség sem. A program célja a saját fejlődés.

Kalandos utazás ez, ahol bejárjuk a lélek olykor sima, máskor göröngyös útjait, hajtűkanyarjait, ahol megtapasztaljuk az önfeltárás remegős élményét, a csoport megtartó erejét, az igazi találkozást másokkal – és önmagunkkal. A csoportmunka során használunk képzőművészeti, fotó, irodalom, zene, film, játék eszközöket és speciális kreatív fejlesztő eszközöket is.

Jöhetsz a pároddal, barátnőddel, tesóddal, haveroddal vagy akár egyedül is. Mindent biztosítok amire szükségünk lesz.

Amit hozz magaddal:

jókedved, nyitottságod, kreativitásod.

Helyszín: Gödöllő

Időpontokról, árakról érdeklődj e-mailen illetve a social media oldalaimon.

ArtCoaching - Művészetterápia jelentkezés

Jelentkezéshez kérem töltse ki az alábbi űrlapot, melyen kérem tüntesse fel a résztvevő(k) nevét.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen is lehet: melindatanacsadas@gmail.com.