ArtCoaching – Művészetterápia

 

Az ArtCoaching vagy magyarul Művészetterápia egy igen új ága a terápiáknak. Rengeteg mindent magába foglal, amit a “művészet” kategóriájába tudunk sorolni.

A MŰVÉSZETTERÁPIA által mélyebb kapcsolatba kerülhetünk önmagunkkal, és megélhetjük a világgal való egységünket. Felszabadíthatjuk a szunnyadó energiáinkat, kitágíthatjuk a látóteret, és új, ismeretlen aspektusaiból nézhetünk rá az életünkre. A művészetben ott van a katarzis, a felemelkedés, önmagunk meghaladásának lehetősége. A művészettel kísért fejlődés folyamata igazi élmény. A kreatív eszközöket az önismeret, a fejlődés szolgálatába állítjuk, segítségével megjelenítjük a lélekben zajló folyamatokat. Teret nyitunk a megkönnyebbülésnek, a beszélgetésnek, a kapcsolódásnak.

A művészet vigasztaló, gyógyító, transzformáló ereje évezredek óta ismert. A művészet által mélyebb kapcsolatba kerülhetünk önmagunkkal, és megélhetjük a világgal való egységünket. Felszabadíthatjuk a szunnyadó energiáinkat és igazi metamorfózison mehetünk keresztül. A művészet nyelvén elmondható, amire nincsenek szavak, kifejezhetőek olyan érzések és élmények, melyek a hétköznapokban nem tudnak teret kapni. A művészet segít választ adni az élet nagy kérdéseire. A művészetterápia a művészet erejét használva segít fejlődni, elmélyülni, válaszokat találni. A művészetterápiás eszközöket a csoportmunka során az önismeret, a fejlődés, az útkeresés szolgálatába állítjuk. A művészetterápiás eszközök használata semmilyn különleges képességet, kiemelkedő kreativitást vagy művészeti előképzettséget nem igényelnek! A hangsúly nem a végeredményen vagy az esztétikumon, hanem a folyamaton van!

 • kézműves technikák (festés, rajzolás, gyurma, textil, hímzés, gyöngyfűzés, decoupage, nemez, filc, origami, barkácsolás, modellezés, stb…)
 • zeneterápia
 • meseterápia
 • játékterápia ( speciális társasjátékok, kártyák, stb…)
 • történetterápia (koanok, versek, filmek, regények, fotók )

A Művészetterápia azért hatékony, mert rendkívül sokoldalú. Szinte csak a képzeletünk szab határt neki. éppen ezért minden ember megtaláhatja a számára legközelebb állót technikát a terápiában. A terápiában nem a tudatos gondolkodásunkat, hanem a belső szabad gondolkodásmósunkat használjuk, ezáltal sokkal könnyebben felderíthetőek a belső problémák, blokkok, vágyak, félelmek, stb.

Fejleszti

 • önismeretet
 • kreativitást
 • gondolkodást
 • képzelőerőt
 • motivációt
 • problémamegoldó képességet
 • csökkenti a stresszt
 • a szabad gondolkodást
 • az alkotás élményét
 • segít a jelenbe lenni

 

MŰVÉSZETTERÁPIÁS ÖNISMERETI PROGRAM csoportban ( 1 alkalmas és 8 alkalmas változatban)

A #WORKSHOP egy tematikus, kis csoportos foglakozás, ahol egy klassz közösségben fejlődhetsz, tanulhatsz, és hozhatod ki magadból a legjobbat. A professzionális kérdések, a kreatív eszközök, a speciális struktúra segítenek elmélyülni egy-egy témában. A workshopok során általában közösen alkotunk, létrehozunk valamit, így az együttlét igazi élménnyé válik. Speciális workshopjaimon foglalkozunk többek között párkapcsolattal, párkereséssel, önismerettel, konfliktuskezeléssel, élet-és karriertervezéssel, és jól-léttel, boldogsággal is. Figyeld a speciális programokat és időpontokat a web- és facebook oldalon!

Tölts velem egy izgalmas, játékos és kreatív napot. Az önismeret életünk elengedhetetlen része és fontos alapja egy jó párkapcsolatnak és a párkeresésnek is. Sokan félnek elindulni ezen az úton.
Ha velem tartasz, akkor garantálom, hogy a szórakozás mellett felismerésekkel, új gondolatokkal is gazdagabb leszel. Nem kell semmilyen művészeti tudás hozzá és kézügyesség sem. A program célja a saját fejlődés.

Kalandos utazás ez, ahol bejárjuk a lélek olykor sima, máskor göröngyös útjait, hajtűkanyarjait, ahol megtapasztaljuk az önfeltárás remegős élményét, a csoport megtartó erejét, az igazi találkozást másokkal – és önmagunkkal. A csoportmunka során használunk képzőművészeti, fotóterápiás, irodalomterápiás zeneterápiás, filmterápiás, játékterápiás és speciális kreatív coaching eszközöket is.

Jöhetsz a pároddal, barátnőddel, tesóddal, haveroddal vagy akár egyedül is. Mindent biztosítok amire szükségünk lesz.
Amit hozz magaddal: jókedved, nyitottságod, kreativitásod.

A 8 alkalmas programon a részvétel  5000 Ft./ alkalom  (3 órás foglalkozás/ alkalmanként)

Az 1 alaklamas programon a részvétel 10 000 Ft.  (egész napos 9:30 – 16:00 h)

Helyszínek: Budapest és Gödöllő

kapcsolati űrlap
Sending

 

MŰVÉSZETTERÁPIÁS CSOPORT KAMASZOKNAK (11 ÉVES KÓRTÓL)

Ha gyermeke szorong, ha bezárkózik és nehezen kommunikál, ha nehezen összpontosít, bizonytalan és nehezen tud beilleszkedni. Ha fejleszteni szeretné őt és kreatívitását, design gondolkodását, fejleszteni kompetenciáit. Ha segítene szeretne neki, hogy jobban megismerje önmagát vagy csak, hogy hasznosan töltse szabadidejét, akkor itt a helye ebben a csoportban! Az 1 vagy 10 alkalmas csoport tematikáját kifejezetten a kiskamasz és kamasz korosztály számára állítottam össze. A kreatív eszközök, a közös alkotás, a csoport ereje segít megtalálni a válaszokat, facilitálni a változás folyamatát, támogató és biztonságos közeget nyújtani az induláshoz és a fejlődéshez.

A csoport témái, kérdései: Ki vagyok én? Mit akarok? Mi mozgat? Mire figyelek? Milyen értékeim vannak? Hogyan képzelem el a jövőmet? Hogyan fejezzem ki az érzéseimet? Mikor vagyok biztonságban? Hogyan kommunikáljak? Mi tesz boldoggá? Mik a félelmeim? Hogyan valósíthatom meg az elképzeléseimet? Mi van ha nem sikerül? És mi van, ha igen?

Kalandos utazás ez, ahol bejárjuk a lélek olykor sima, máskor göröngyös útjait, hajtűkanyarjait, ahol megtapasztaljuk az önfeltárás remegős élményét, a csoport megtartó erejét, az igazi találkozást másokkal – és önmagunkkal. A csoportmunka során használunk képzőművészeti, fotóterápiás, irodalomterápiás zeneterápiás, filmterápiás, játékterápiás és speciális kreatív coaching eszközöket is.

A program célja hogy a gyermeket segítse :

 • egyéni fejlődésében,
 • bizonytalanság megszüntetésében,
 • önbizalom-, és önismeretfejlesztésében
 • új perspektívák felfedezésében
 • motivációt, inspirációt adjon a hétköznapokra
 • új látásmód megismerésében
 • kreativitása fejlesztésében
 • stresszcsökkentésben
 • segítse a jelenbe lenni (mindfulness)

A 8 alkalmas programon a részvétel  5000 Ft./ alkalom  (3 órás foglalkozás/ alkalmanként)

Az 1 alaklamas programon a részvétel 10 000 Ft.  (egész napos 9:30 – 16:00 h)

Helyszínek: Budapest és Gödöllő

kapcsolati űrlap
Sending