Számomra nagyon érdekes, hogy a mai “szupermodern” világunkban, ahol az alkalmi kapcsolatok szinte divattá váltak mégsem megy a SZEXBESZÉD.
A párok többségénél ez sajnos tabu a mai világban is. Sokan mondják ugye, hogy a “szexről nem beszélni kell, hanem csinálni” de ez egy rossz és felvilágosulatlan kijelentés.

Ha most mindenki őszintén elmondaná itt a tapasztalatát és hogy milyen is a szexuális élete ahhoz képest, amilyenre vágyik… szerintem lenne bőven komment.
Pedig fontos lenne, hogy segítsük partnerünket azzal, hogy tudomására adjuk, mire vágyunk, mit szeretnénk és hogyan, milyen igényünk van, mi az ami nekünk nem jó….stb?
Sok embert frusztrál az intimitásról őszintén beszélni. Ezért inkább mellőzzük és idővel az együttlétek nem a szerelem és örömszerzés kifejezésének egyik formája lesz, csak egy “kötelező program”. Ami ahhoz vezet, hogy mindkét félben nő az elégedetlenség és az eltávolodás. Majd néha bizonyos helyzetekben robban a bomba és oda vágjuk a másik fejéhez, hogy “szar az ágyban”! Ez a legrosszabb megoldás és arra jó csak, hogy a maradék kedvét is elvegyük partnerünknek.

Igazából a párkeresés közben sok mindent vizsgálunk a másikban, hogy megfelel e nekünk? Iskolázottság, egzisztencia, hitrendszer…stb. de ritkán vesszük figyelembe az intimitást. Pedig egyik alappillére egy jó kapcsolatnak, hiszen ha a pár erkölcsileg és libidóban eltérő akkor nagyon sok erőfeszítés és beszélgetés kell, hogy közös nevezőre jussanak.

Az alábbi cikkben van pár jó tipp arra, hogy mit tehetünk. Én a vágynaplót nagyon preferàlom, szerintem sokat tud ez is segíteni amíg nem tudunk kicsit oldottabban beszélni erről.
Javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki! Írjatok és cseréljétek ki párotokkal. Aztán irány a gyakorlás!