RAJTAD MÚLIK MELYIKET VÁLASZTOD?!

Csalódás…Elkeseredettség…Válás…Kudarc…Félelem….Magány… Sikertelenség

Szerintem jobban hangzik, hogy

Szerelem…Siker…Magabiztosság…Boldogság…Kiegyensúlyozottság…Kreativitás

RAJTAD MÚLIK MELYIKET VÁLASZTOD?!

A változás életünk része, de időnként elég ijesztő és megvisel minket. Úgy érezzük nem bírjuk tovább a terheket, csökkenteni kellene a ránk nehezedő nyomást. Nem találjuk a békét, a szeretetet, a megoldásokat a mindennapi életünkhöz Túlélünk…vegetálunk…toporgunk egy helyben tanácstalanul.

Nem merünk segítséget kérni, pedig ez nem szégyen. Ha fáj a fogunk elmegyünk a fogorvoshoz, ha beállt a derekunk elmegyünk a reumatológiára, ha elromlott az autónk elvisszük a szervízbe, ha nem működik a mosógép kihívjuk a szerelőt. Ez mind természetes mindannyiunknak. De ha az érzelmeinkkel van gond vagy a lelkünk “beteg” azzal nem teszünk semmit. Majd megoldom valahogy…majd az idő segít…csak megoldódik magától…nyugtatgatjuk magunkat ehhez hasonló mondatokkal. De ahogy nem javul meg magától az autónk, a mosógép és nem gyógyul meg a rossz fog sem pont úgy semmi nem történik az érzelmi életünkkel sem, ha nem teszünk valamit érte. Ezt miért nem visszük “szervízbe”?????

Megvan ennek is az orvosa, a “szerelője”. Csak félünk…mert ez nem divat, azt hiszik majd hibbant vagyok. De ez tévedés és régi sztereotípia! Miért ne kérjünk segítséget, ha attól az életmínőségünk jobb lesz? Felelőséggel tartozunk magunkért, a párunkért, a gyerekeinkért, a családunkért. Ne legyen a félelem az irányítónk.

Én ezért vagyok…hogy ebben segítsek.

Skribek Melinda
Párkapcsolati tanácsadó & tréner
Life & business coach, Mediátor