Minden nap tegyél meg valamit a párodért!

Minden nap tegyél meg valamit a párodért!

Legyen az egy kávé amit ágyba viszel neki, egy finom reggeli mire felkel, a kedvenc kajája ebédre, vagy éppen az, hogy ne főzöcskézzen egész vasárnap, pakold be a mosogatógépbe az ebéd után a piszkos edényt, vagy fogd meg a kezét, vidd ki a kertbe és üljetek le beszélgetni egy ital mellett. Vidd el fagyizni, lepd meg egy könyvvel, mozizzatok, sétálj vele este egy kicsit, masszirozd meg a talpát, csinálj egy spontán pikniket a természetbe…

Mindegy mit csinálsz….csak érezze, hogy ÉRTE csinálod….hogy kedveskedsz kicsit…érezze, hogy RÁ figyelsz akkor abban az időben….mert szereted.
Legyen az csak 5 perc , de lehet akár 5 óra is.
Tedd le a telefont, kapcsold ki a TV-t, csukd be a laptopod, a gyereknek adj valami elfoglaltságot vagy játékot és mondd neki, hogy Anya és Apa most kicsit kettesben szeretne lenni, úgy, mint Te a barátaiddal.

Ez az idő csak a Tiétek legyen. El is mondhatod neki, hogy miért csináltad. Ha először ódzkodik mert sok a feladat, munka, akkor mondd el neki, hogy semmi sem fontosabb kettőtöknél. Hidd el, hogy hálás lesz utána és boldog. És szeretve érzi magát majd. Töltöd a szeretethordóját. Bizony….ez a lényeg a párkapcsolatban, hogy mindkettőtöknek van egy „szeretethordója” amit tölteni kell. Minnél jobban tele van, annál inkább szeretve érzitek magatokat és boldogabbak vagytok. Így könnyebben is töltitek a párotokét. Ez egy szimbiózis köztetek. Így tudjátok működtetni a párkapcsolatotokat/ házasságotokat. Mert működtetni kell, nem fog magátol….semmi sem működik magától. Amit elhanyagolunk az tönkremegy. Ha nem gondozod a kerted, elgazosodik. Ha nem tartod karban a házad, lelakott lesz. Ha a vállalkozásodba nem fektetsz munkát és energiát az szépen leépül. Minden….a kapcsolatok is. Ha nem keressük a barátainkat, ha nem beszélgetünk és találkozunk velünk időnként, akkor eltávolodunk. Hiába szeretjük őket…messziről, egy idő után idegenek leszünk egymásnak. Így van ez a párkapcsolatban is.

Szóval ne várja! Ez egy gyönyörű, meleg vasárnap, találj ki valamit a párodnak! Ne keress kifogást!

Egy a fontos: olyat tégy, amit ő kedvel. Úgy „szeresd” ahogy ő szereti, ne ahogy téged kell!