“Ha az emberek csak fele annyi időt töltenének a házasságuk megtervezésével, mint az esküvőjük szervezésével, a válóperes ügyvédek kezdhetnének új állás után nézni.”

(Nógrádi Bence)

Ez az idézet igen találó. Manapság mindenhez tanulás és vizsga szükséges. Motor- és autóvezetéshez vizsgát teszünk, nyelvismeretből vizsgát teszünk….és sorolhatnám. Van két igen fontos dolog az életben, amihez azonban semmilyen előképzettséget nem kapunk (és nem is feltétele), ez a házasság (párkapcsolat) és a gyermeknevelés .
Pedig mekkora nagy szükség volna rá!
Ha azt a tudást már előre megkapnánk, amit akkor kapunk – mikor egy szétesőben lévő házassággal egy párterápiára megyünk, vagy egy speciális nevelést igénylő gyermeket egyéni terápiára viszünk – talán sokszor másképp viselkednénk, reagálnánk, kommunikálnánk….másképp figyelnének a társunkra, gyermekünkre….elfogadóbbak lennénk és jobban értenénk ami a másikban zajlik….így segíteni is jobban tudnánk és a párkapcsolatunk kiegyensúlyozottabb és boldogabb lenne….a gyermek-szülő kapcsolat bizalmi és szeretetben gazdagabb.
Ezzel a tudással a párválasztások és a gyermekvállalások tudatosabbak lennének, ami azt vonná maga után, hogy olyan párt választanánk, akivel egy szövetségben élhetnénk életünk végéig boldogan. Egy ilyen kapcsolatban a tudatos gyermeknevelés is egyszerűbb és problémamentesebb lehetne.
Boldog szülők+ boldog gyermek= boldog család. Hiszem, hogy sokkal kevesebb házasság végződne válással.

Sajnos jelenleg iskolában nem tanítanak ilyesmit, de aki szeretne előre gondolkodni és felkészülni a nehézségekre vagy jól társat választani annak azért van lehetősége egyénileg szert tenni erre a tudásra.

Skribek Melinda