Az Önbizalom

Az önbizalom abból ered, hogy jól érzed magad a bőrödben és hiszel a képességeidben. Olyan elmeállapot, amelyet a hangoddal, a testbeszédeddel, a viselkedéseddel és a cselekedeteiddel adsz mások tudtára.

Az önbizalomhiány jelei lehetnek az önbíráló megnyilvánulások és a kételkedés önmagunkban, amely visszatarthat minket és megakadályozhatja, hogy elérjük teljes potenciálunkat.
Fontos megjegyezni, hogy a magabiztos emberek is kételkednek önmagukban időről időre bizonyos helyzetekben, de ők nem hagyják, hogy a félelmeik megállítsák őket abban, hogy elérjék céljaikat.
Sok ember nem ismeri fel, hogy sz önbizalom akkor növekszik, ha használjuk, mint egy izmot. A magabiztos gondolkodást és viselkedést lehet gyakorolni és idővel szokássá válhat.

Az első lépés a magabiztosság megértése felé az, hogy megérted, milyen befolyással van rád az önbizalom hiánya és hogy leginkább milyen helyzetek miatt érzel így? Nagyon ritka, hogy valaki az élet minden területén önbizalom-hiányos. Lehet, hogy kevésbé vagy magabiztos a karrieredben vagy a párkeresésben vagy nagyobb társaságban, mégis magabiztos lehetsz más területeken, mint pl. pénzügy, sport, főzés….

Az önbizalom tanulható, fejleszthető. Egyénileg és csoportosan is szívesen segítek.