A TETTEIKET FIGYELD AZ EMBEREKNEK, NE A SZAVAIKAT!Magadnak kell ráérezned arra, ki érdemli meg a szereteted. A tetteiket figyeld az embereknek, ne a szavaikat. Ne higgy annak, aki nem figyel Rád, nem szentel rá időt, hogy meghallgasson, hogy Veled legyen. Aki azt akarja, hogy várj rá, és többet tegyél érte, mint Ő érted, önzésből teszi. Ez nem szeretet. Az igazi szeretet nem elvár, nem elvesz, hanem ad. Ne áltasd magad azzal, hogy “majd megváltozik”, vagy “majd egyszer enyém lesz teljesen”, vagy “még nem megfelelőek a körülmények”, vagy “meg kell változnom ahhoz, hogy elfogadjon”.
A szeretetre és a szerelemre itt és most van itt az idő. Te pont így vagy jó, ahogy vagy. Nem az a fontos, hogy mások elfogadjanak, hanem az, hogy Te pont így szeresd magad, ahogy vagy, mert akkor a környezeted is ezt tükrözi feléd. Így ha valaki feltételekhez köti a szeretetet vagy a szerelmet, azt jelenti, hogy Te bünteted saját magad. Becsülnöd kell magad ahhoz, hogy megbecsüljenek mások. Ne alkudj meg, ne állítsd meg az életed senki miatt. Boldog akkor leszel, ha megengeded magadnak. Lépj tovább onnan, ahol nem becsülnek, nem figyelnek Rád, áltatnak, hitegetnek. Sokkal többet érsz ennél.
Boldogságod nem a másik embertől függ. Szeresd magad, és engedd, hogy Rád találjanak azok, akik ugyanezt a szeretetet tükrözik Feléd. (Mohácsi Viktória nagyon igaz írása)